A Mozdulj Magyarország Párt célja hazánk lakossága általános életminőségének növelése. Az általános egészségügyi helyzet hazánkban aggasztó, és hiszünk benne, hogy a hétköznapi mozgás kultúrájának terjesztésével, az egészségtudatos élet és táplálkozás tudásának és igényének terjesztésével számos betegség, tünet, életminőség-korlátozó tényező megelőzhető, visszaszorítható vagy megszüntethető. 

Nem az elit sport fejlesztése, vagy újabb fogyókúrás módszerek bevezetése a célunk. Hiszünk abban, hogy apró lépésekkel lehet változtatni életminőségünkön, és az első megtett lépések után egyre könnyebben jön a többi, gyakran egyre nagyobb lépés. Az információs társadalomban mozgásszegény kultúrában élünk, a digitális kultúra - számos előnye mellett - szintén csökkenti a hagyományos fizikai mozgásokat és az irántuk való igényt. Célunk az, hogy minden magyar állampolgár mozogjon egy kicsivel többet, és figyeljen oda jobban táplálkozására. Már napi 5-6 kilométer séta jelentősen változtat életminőségünkön, és ez lemondások, kompromisszumok nélkül elérhető mindenki életében, akár csak annyival, hogy mindennapi rutin cselekvéseinkbe közlekedési eszközök helyett egy szakaszra sétát illesztünk be. Nem azt szeretnénk, hogy mindenki gyökeresen változtassa meg étkezési szokásait, mondjon le kedvenc ételeiről, vagy korlátozza saját életét. De egy-egy elem, étel, összetevő változtatásával is jelentő egészségügyi, közérzeti hatásjavulások érhetők el. Az apró lépések sikere pedig újabb- és újabb célokat, és kihívásokat fog szülni.

Célunk, hogy a mindennapi mozgást, a hétköznapi sportcselekvések, és az egészségesebb étkezés kultúráját terjesszük, ennek megvalósulását - politikai ideológiáktól mentesen - a politikai színtéren is elősegítsük. Bizonyos eredményeket csak így lehet elérni, célunk, hogy minden olyan ember érdekét képviseltessük, és megszólaltassuk, akiknek igényük van egy élhetőbb, egészségesebb, több mosollyal tarkított életre hazánkban.